flag flag
hjem
flag flag flag flag flag
News from Slovakia
  Slovakia i Norge
  Norge i Slovakia
Telenor ASA
  Avisutklipp
branko vladimir
hjem   hjem
Landevei til Slovakia
- ta bilen
Det er fullt mulig å kjøre bil til Slovakia. Fordelen fremfor flyreisen er at man har bil til disposisjon. Selv om kollektiv transport er veldig godt utbygd, rimelig og komfortabel, står man friere med å disponere egen bil.
Det er to dagers behagelig og ustresset kjøring fra Sør-Norge til Slovakia. En viktig del av planleggingen blir valg av fergeoverfarten mellom Skandinavia og Kontinentet. Utenom de etablerte forbindelser direkte fra Norge, som kan bli en fantastisk cruiseopplevelse, men som gjør et betydelig innhugg i feriekassen, finnes det mange andre alternativer.

Utvalgte kjøredistanser fra Oslo til Bratislava via forskjellige fergealternativer:
Oslo - Trelleborg (S) - Rostock / Sassnitz (D) - Bratislava - 1.600 km
Oslo - Ystad (S) - Swinoujscie (PL) - Bratislava - 1.730 km
Oslo - Frederikshavn (DK) - Hamburg - Nürnberg - Bratislava - 1.730 km. Her er det motorvei hele veien unntatt de siste 35 kilometerne.

Det er mange steder langs ruten verdt å stoppe, som vil by på et velkomment avbrekk.

Scandlines har mange ruter over østersjøen, t. eks. fra Trelleborg (S) til Rostock og Sassnitz i Tyskland og den korte overfarten mellom Helsingborg (S) og Helsingør (DK) i kombinasjon med overfart til Puttgarden (D) fra Rødby (DK) eller til Rostock (D) fra Gedser (DK). Hyppige avganger, rimelige priser.

For kr. 990 T/R til Slovakia? Med Student Agency busselskap som 2 ganger i uken trafikkerer ruten Oslo - Praha - Brno. Fra Brno er det kun 13 mil til Bratislava.
Onsdager og søndager
kl. 09.30 fra Oslo
 

Polferries og
Unity Line trafikkerer linjen Ystad (S) - Swinoujscie (PL) med 2 daglige avganger fra begge havner. Nattseiling går kl. 22 med ankomst kl. 09 neste dag. Gode lugarer, rimelige priser.
Et interessant alternativ er å bytte fergeoverfart mot en spennende tur over Öresundsbroen fra Malmö til København - et arkitektonisk mesterverk. Pris er omtrent som for fergeoverfart. Retning mot Danmark er å foretrekke, pga. fine utsikter fra toppen av den 8 kilometer lange broen.

TT-Line opererer mellom Trelleborg (S) og Rostock (D). Bl.a. med en rask katamaran med overfart på under 3 timer. Eller en nattseiling med en ferge i en komfortabel lugar.

Stena Line byr på et interessant alternativ til den dyre Oslo - Kiel cruise fergen, nemlig Göteborg (S) - Kiel (D), daglig. Opererer også godt trafikkert ruten Göteborg (S) - Frederikshavn (DK).

Oppdatert i august 2009
copyright 2000-2014 © Vlado Branko

  Reise til Slovakia
  Innkvartering
  Været
Predpoved pocasia :: www.meteo.sk
  Studere i
  Slovakia?
  SLOVAKIA - en
  reisehåndbok
Den eneste reisehåndbok på norsk om Slovakia.
Pris kr. 185.
Bestill på www.ord.no
reisehåndbok Slovakia
  Norsk-slovakisk
  ordbok
Norsk-slovakisk og slovakisk-norsk ordbok
300 sider.
Pris kr. 170 + porto
Desverre utsolgt!!
Julegave - Fujara
En musikalsk gave
fra Slovakia?

Slovakia.no   Skogbrynet 39 D, 0283 Oslo, Norge   tlf.: +47 406 59 259   Org. nr. 982 763 525MVA